- 3 eieren
- een bekertje anijsolie
- fijngeraspte citroenschil
- snufje zout
- snufje zuiveringszout
- 50 gram suiker
- een zakje vanillesuiker
- 500 gram bloem
- 250 gram honing
- geconfijte vruchtjes
- Maak een bergje bloem met een kuil in het midden, doe er de eieren, 50 gram boter, 100 gram suiker, een bekertje anijsolie, een zakje vanillesuiker, een fijngeraspte citroen- of sinaasappelschil, een snufje zout en een snufje zuiveringszout in en kneed dit. Kneed door tot het mengsel niet langer aan je handen plakt.
- Maak er buisvormige stokjes van en snijd ze in kleine stukjes. Frituur ze in olie, haal ze er weer uit en doe ze in een vergiet. Wanneer alle stukjes gefrituurd zijn, pak dan een bakschaal en doe er 4 tot 5 theelepeltjes suiker in, laat het op een laag vuurtje oplossen.
- Voeg vervolgens de stokjes toe en 250 gram honing. Keer ze gedurende 10 minuten regelmatig om. Haal ze uit de schaal en doe ze warm op een bord. Versier ze met geconfijte vruchtjes en witte bruidssuikers.
Buon appetito!!