- 400 gram tagliatelle all’uovo
- 200 gram mager rundergehakt
- 250 gram gepelde tomaten
- 50 gram rauwe ham
- 50 gram pancetta (of gerookt spek indien niet verkrijgbaar)
- 100 gram gedroogde funghi porcini
- fijngehakte ui
- knoflook
- wortel
- selderij
- 70 gram boter
- 1 eetlepel bloem
- majoraan
- peterselie
- 50 gram geraspte Parmigiano (parmezaanse kaas)
- ½ glas rode wijn
- olie
- zout
- peper
- nootmuskaat
- Fruit de kleingesneden groenten aan in de helft van de boter. Braad in een andere pan het vlees aan in wat olie, voeg de aangefruite groenten en de gewelde en kleingesneden porcini toe. Even laten garen, daarna afblussen met rode wijn.
- Voeg hierna kruiden naar smaak toe. Zodra de wijn verdampt is, de gepelde tomaten toevoegen. De saus binden met een eetlepel bloem en wat boter. Laat nu alles op matig vuur minimaal een uur doorgaren met gesloten deksel.
Buon appetito!!