- Verhit de oven tot 180 °C (stand 4). Doe de stukjes pompoen in een braadslee, bedruppel ze met olie,leg er aluminiumfolie op en zet ze 1 uur in de oven. Werk ze door een groentemolen in een kom, doe er de parmezaan en de eieren bij en voeg zout en peper naar smaak toe. Roer er zoveel paneermeel door dat een tamelijk stevig mengsel ontstaat. Rol het pastadeeg tot een lap uit en haal er met een koekjessteker rondjes van 7,5 cm uit.
- Schep op elk rondje wat vulling, vouw het deeg eroverheen en knijp de randen dicht. Kook ze 10 minuten in een grote pan water met zout. Smelt intussen de boter in een koekenpan en bak de salie een paar minuten. Laat de tortelli uitlekken, doe ze in een warme schaal, overgiet ze met de salieboter en bestrooi ze met de extra kaas.
Buon appetito!!
Dit recept wordt beschikbaar gesteld door De Zilveren Lepel.
Zeg je Italiaans koken, dan zeg je De Zilveren Lepel. In Italië wordt De Zilveren Lepel al meer dan zestig jaar verkocht en van generatie op generatie doorgegeven. Maar dit standaardwerk wordt ook steeds bijgewerkt, zodat zowel beginnende als gevorderde koks ook in het noordelijker deel van Europa echt Italiaans kunnen koken.De nieuwe editie van De Zilveren Lepel telt bijna 1.500 pagina's, met meer dan 2.000 authentieke recepten en 400 nieuwe foto's. uiteraard nog steeds met uitgebreide uitleg over kooktermen en keukengerei en een register waarin gezocht kan worden op ingrediënt, gang, Italiaanse en Nederlandse receptnaam.