- 4 sneden wit casinobrood
- 150 gram boter
- 4 plakken ganzenlever
- 4 tournedos
- 2 eetlepels olijfolie
- peper
- zout
- 12 plakjes zwarte truffel
- 3 eetlepels Madeira
- 1 afgestreken eetlepel maïzena
- 200 milliliter kippenbouillon
- zout
- peper
- Snijd uit het brood 4 rondjes van ongeveer een gelijke grote als de tournedos. Smelt 50 gram boter in een pan en bak hierin de rondjes brood aan beide kanten bruin. Houd ze warm. Smelt de rest van de boter in een pan en bak hierin snel de tournedos gedurende 3 minuten aan beide kanten bruin. Leg de broodrondjes op een voorverwarmde schaal en leg hierop een tournedos.
- Leg op elke tournedos een dunne schijf ganzenlever. Leg hierop weer een paar plakjes truffel. Voeg 2 eetlepels Madeira toe aan het braadvocht en roer de aanbaksels los. Voeg daarna de bouillon toe en breng tot een kookpunt. Voeg de maïzena toe en de rest van de Madeira. Laat de saus enigszins inkoken en breng de saus op smaak met zout en peper. Schenk de saus over de tournedos.
Buon appetito!!