- 150 gram boter
- 4 eieren
- 450 gram bloem
- 200 gram poedersuiker
- 3 gram verse gist of 1 g gedroogde gist
- 50 gram rozijnen
- 50 gram pijnpitten
- 50 gram gepelde amandelen
- 100 gram gesuikerde sinaasappels en ceders
- 50 gram dadels
- 50 gram walnotenbrokjes
- 1 deciliter grappa
- kaneelpoeder
- gemalen kruidnagel
- 2 eetlepels melk
- Vet een ovenplaat in en bestuif het met bloem. Drenk de rozijnen en de gesuikerde vruchten voor een uur in de grappa. Ontdoe de dadels van de pitten en snijdt ze in reepjes. Doe in een kom 1 dl heet water, en smelt daar de blokjes boter in en roer het met een houten lepel. Bewerk in een kom de eieren en de suiker totdat er een gladde massa ontstaat. Voeg de met het gist gemengde bloem door de massa, voorzichtig doorroerend met de houten lepel. Giet de rozijnen en de vruchten af.
- Voeg de rozijnen en vruchten, de dadels de amandelen, de walnootbrokjes en de kruiden toe. Spatel ze met een houten lepel voorzichtig erdoor. Verdeel het mengsel over de ovenplaat met een hoogte van 1 cm. Bestrijk het mengsel met met melk. Laat de Zelten gedurende 30 minuten bij 180 graden gaar worden. Laat afkoelen voor het serveren.
- Snij in plakjes en serveer als dessert, of bij de ochtendkoffie of thee.
Buon appetito!!