Cottura (kooktijd) | Aspetta per ... (wachttijd) |
45 minuten | 2 dagen |
|
De zeppole di San Giuseppe worden in heel Italië gemaakt voor La festa del papà, vaderdag, dat er op 19 maart wordt gevierd.
|
- 25 centiliter water
- bloem
- 3 eieren
- 30 gram boter
- 2 eierdooiers
- 60 gram suiker
- 1 eetlepel bloem
- 25 centiliter melk
- schil van 1 citroen
- olijfolie
- Frituurolie
- poedersuiker
- kersen op siroop
- Start met het bereiden van het deeg.
Breng het water aan de kook en voeg hier het zout en de boter aan toe. Breng dit opnieuw aan de kook en blijf het goed doorroeren.
Voeg de bloem toe, terwijl de pan op het vuur blijft staan. Blijf het goed doorroeren totdat het een glad mengsel is dat niet meer aan de pan plakt. Haal de pan van de warmte bron en laat het afkoelen.
Als de pan op kamertemperatuur is voeg de eieren toe en mix het geheel goed door elkaar tot het een luchtig mengsel is.
Plaats het deeg voor minimaal 20 minuten in de koelkast.
- Maak ondertussen de vulling.Breng de melk aan de kook, rasp de schil van de citroen en voeg deze toe. Meng de eierdooiers met de suiker en klop dit tot een geheel. Voeg vervolgens de bloem toe en blijf het geheel goed doorroeren.
Wanneer de melk begint te koken, haal deze van de warmtebron en voeg de mix van eierdooiers en bloem toe. Roer goed door totdat het een glad en romig geheel is. Zet de mix op een middelhoog vuur en roer goed door, zodat het een gebonden geheel wordt.
Haal de mix van het vuur en doe deze in een kom, bedek het met plastic en laat het afkoelen.
- Maak de zeppole tijdens het afkoelen van de vulling
Doe het deeg in een slagroomspuitzak, met een stervormig uiteinde. Leg een paar stukken aluminiumfolie klaar, ingevet met olijfolie, aan beide kanten van de folie. Spuit het deeg in gesloten cirkels.
Zet de frituurpan aan en wanneer deze 160-170 graden heeft, voeg het deeg, met de folie, per 2 stuks toe. De folie zal losweken van het deeg en kan direct worden verwijderd.
Frituur het deeg totdat dit mooi goudbruin is en laat uitlekken op keukenpapier.
Spuit wanneer het deeg is afgekoeld, de vulling met een spuitzak in de zeppole.
Maak het geheel af door er een kers bovenop te leggen. Bestrooi de zeppole met poedersuiker. - Het lekkerste zijn de zeppole als ze caldi e croccanti, warm en knapperig zijn.
Je kunt ze maximaal 2 dagen, afgedekt bewaren in de frigorifero, koelkast.
Buon appetito!!