- 400 gram gedroogde tamme kastanjes
- 5 preien
- 1 liter melk
- 100 gram boter
- 1/4 glas droge witte wijn
- olijfolie extravergine
- 50 gram geraspte Parmigiano
- 1 blaadje laurier
- Wel de kastanjes minimaal 30 minuten, kook ze daarna een uur met het laurierblad. In de tussentijd de prei schoonmaken en alleen het wit van de prei aan reepjes snijden. Stoof de prei in de boter en de wijn. Laat de kastanjes afdruipen, voeg ze aan de prei toe en laat ze meestoven gedurende 10 minuten waarna de melk toegevoegd kan worden.
- Breng het geheel aan de kook, voeg wat zout en geraspte kaas toe. In plaats van gedroogde kastanjes kun je ook verse nemen, maar dan wel de dubbele hoeveelheid. Om de schillen eraf te halen eerst de kastanjes inkruisen met een scherp mes, en na het koken, als ze nog warm zijn, het velletje eraf halen.
Buon appetito!!