- 4 eidooiers
- 3 1/2 deciliter melk
- een pak savoiardi of lange vingers
- 1 deciliter likeur (marsala of amaretto)
- 100 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 50 gram tarwebloem
- zest (citroenschilletje)
- Kook de melk samen met de vanillesuiker en de zest en laat het mengsel vervolgens een half uurtje rusten. Roer de suiker door de losgeklopte eierdooiers totdat alles is opgelost. Het mengsel wordt nu lichtgeel van kleur. Roer er vervolgens de bloem doorheen, zorg dat hij niet klontert. Verhit de eieren langzaam, liefst au bain marie zodat het mengsel niet gaat stollen.
- Roer de melk er scheutje voor scheutje doorheen tot de crème stijf wordt. Besprenkel de lange vingers met de likeur. Doe de crème en lange vingers laag om laag in een schaal. Laat de schaal op een koele plaats minimaal een uurtje rusten. Garneer eventueel met dunne sliertjes citroenschil.
Buon appetito!!